Leverantörer

Vi ställer alltid höga krav på våra leverantörer.

Dom ska vara certifierade till ISO 9001 eller motsvarande, dom ska jobba aktivt med REACH, RoHS och CFSI, dom ska kunna leverera PPAP och IMDS, och naturligtvis fokusera på leveranstid, kvalitet och pris. Allt för att vi ska kunna göra detsamma.

Gänginsatser

Gänginsatser för plast, kompositer och aluminiumlegeringar är en viktig produktgrupp för oss. Vi köper gänginsatser från vårt moderbolag TAPPEX Thread Inserts Limited som har egen tillverkning i England.

Insatsgängor

Vi säljer insatsgängor av traditionell typ med bryttapp ”EHC” och KATO CoilThread® insatser utan bryttapp i de flesta förekommande dimensionerna. Metriska, Unified och British Standard. EHC-insatser tillverkas av WTI, England. KATO tillverkas av Advanex, England.

Blindnit

Våra blindnitar kommer från leverantörer i både Europa och Asien. Vi kan ta fram specialnitar för särskilda behov, samtidigt som vi levererar standardnit. Huvudleverantörer är Qonnect med tillverkning i Asien och 4F med tillverkning i Frankrike.

Blindnitmutter

Blindnitmutter används överallt och i alla fasta material. Vi erbjuder standard blindnitmutter och den så kallade KD-muttern (Kontrollerad Deformation) som är lämplig i till exempel sandwichmaterial. Monteringsmaskiner kommer från svenska Lindova.

Pressfästelement

En produktgrupp som innehåller allt för tunnplåt. Mutter, skruv, distanser, panelskruv, mm. mm. Huvudleverantör är T.R. Fastenings i England. Monteringsmaskin för pressfästelement hittar du hos Maskinab Teknik AB.

Termoplastskruv

EPS-Skruv är en kostnadseffektiv infästning i termoplaster. Vår skruv kommer från England och Asien.

Anskaffning

Vi tar hem produkter som inte ingår i vårt standardsortiment. Framför allt handlar det om produkter från våra befintliga leverantörer. Här finns skruv, korgmutter, plåtklips, svetsbultar, m.m., m.m.

Verktyg

Vi marknadsför och säljer givetvis maskiner och verktyg för att montera fästelement. Pneumatiska, Elektriska eller Handverktyg samt parallellarmar hittar du hos oss.